Protest Vlaams belang tegen opvang Zilvermeer Mol

din 30 Jan
actie_vlaams_belang_zilvermeer_3001.jpg
Dinsdagavond hebben een 50-tal militanten van het Vlaams Belang, samen met de Vlaams-nationalistische actiegroep Voorpost, post gevat aan de ingang van ecocentrum De Goren aan het Zilvermeer in Mol. Hier vond een infoavond plaats over de opvang van 60 asielzoekers in dit provinciaal domein.Vlaams Belang protesteert tegen de komst van 60 asielzoekers in de blokhutten aan het Zilvermeer in Mol. Die staan nog enkele weken leeg voor de start van het vakantieseizoen. Fedasil zal er gezinnen huisvesten uiterlijk tot 25 maart.

Zowel de voorzitter van Vlaams Belang Mol Stef De Keyser als federaal lijsttrekker Lode Vereeck benadrukten dat vluchtelingen die opvang nodig hebben die ook moeten krijgen, maar dat er grenzen zijn aan de massale instroom van asielzoekers. Vlaams Belang is tegen het bij creëren van opvangplaatsen. De partij wil dat minder asielzoekers België kunnen binnenkomen en dat mensen die geen papieren krijgen, sneller het land verlaten.   

 

Meer over de komst van 60 asielzoekers in de blokhutten aan het Zilvermeer in Mol: https://www.rtv.be/artikels/zilvermeer-mol-vangt-tijdelijk-opnieuw-60-asielzoekers-op-a140741

Foto:  Vlaams Belang