Politie vat hardleerse bestuurder: “Al voor 13.000 euro boetes betaald”

maa 14 Nov 2022
De agenten van politiezone Mechelen-Willebroek hebben afgelopen weekend weer wodca-controles uitgevoerd op verschillende plaatsen in Mechelen en Willebroek. In totaal liet de politie 1170 ademtests afleggen, waarvan er 23 bestuurders positief bliezen. Eén bestuurder sprong er ongetwijfeld uit, want hij reed niet alleen onder invloed van cannabis, maar ook zonder rijbewijs én met een voertuig dat niet van hem was. Verder bleek hij hardleers, want de jongeman gaf toe in het verleden al voor 13.000 euro boetes te hebben betaald voor dezelfde feiten.

Nooit een rijbewijs gehad

Toen de 23-jarige jongeman de controlepost van de politie zag staan, parkeerde hij zijn auto op de pechstrook van de R6. Bij de controle kwam de politie erachter dat de jongeman reed onder invloed van cannabis, en dat gaf de bestuurder ook spontaan toe. Tijdens de vorige nacht had de jongeman twee joints gerookt en een stuk spacecake gegeten. Normaal gezien zou de bestuurder hiervoor zijn rijbewijs onmiddellijk moeten afgeven voor 15 dagen, maar er bleek nog meer aan de hand te zijn. 

De twintiger kon geen rijbewijs voorleggen, omdat hij er geen op zak had. Sterker nog, hij was geen houder van een rijbewijs. Ooit had hij een voorlopig rijbewijs in zijn bezit gehad, maar dat gold al lang niet meer. De politie heeft daarom de auto onmiddellijk vastgezet met een stuurstang. In de auto trof de politie nog een gebruikershoeveelheid cannabis aan, die ook in beslag werd genomen.

Hardleers

Achteraf kan de politie concluderen dat het om een erg hardleerse bestuurder gaat. In september 2020 zou de twintiger al eens een boete hebben gekregen omdat hij op de baan was met een voorlopig rijbewijs waarop hij het recht tot sturen verloren was. Verder had hij ook de nodige herstelexamens niet afgelegd.

Ook in maart en april van 2021 werd hij drie keer beboet omdat hij rondreed met een vervallen voorlopig rijbewijs. De jongeman gaf afgelopen weekend toe dat hij in totaal al zo’n 13.000 euro kwijt was aan zulke boetes. Ook nu moet hij opnieuw voor de politierechtbank verschijnen.

Foto: archiefbeeld