Politie houdt drugscontroles in de klas: 2 leerlingen betrapt

maa 7 Nov 2022
De politie van de zone Geel-Laakdal-Meerhout heeft uitgebreide drugscontroles gehouden in twee Geelse scholen. Er werden 2 leerlingen betrapt met cannabis, eentje met een gebruikershoeveelheeid, een andere leerling had een dealershoeveelheid op zak. De controles maken deel uit van een overkoepelend drugsbeleidsplan waarin ouders en leerkrachten van alle middelbare scholen in Geel worden betrokken.

4 agenten van de lokale politie en enkele hondenbegeleiders vielen binnen in 2 scholen. Het maakte zeker op de eerste dag na de vakantie indruk op de leeringen. De klassen worden eerst bevroren: een agent kijkt toe dat er niemand nog buiten gaat. Daarna worden de leerlingen in de gang opgelijnd, een politiehond gaat op zoek naar sporen van drugs of cash geld. 

Wie eruit wordt gepikt, wordt in een aparte kamer grondig gefouilleerd.  In de klas zelf controleert een andere hond intussen de jassen en rugzakken van de leerlingen en ook de lockers krijgen een grondige sweeping.

De controles zijn een onderdeel van een ruimer drugsbeleidsplan. Met ook een preventieluik en bijvoorbeeld infosessies voor ouders. Leerlingen die worden betrapt, krijgen een PV, maar de school zorgt daarna ook voor begeleiding.