Politie betrapt dievegge op heterdaad in Mechelen

woe 24 Jan
politie_rivierenland_algemeen_combi.jpg
Afgelopen maandag stootte de Politiezone Rivierenland op een echt politiesucces. Dankzij een melding van een ANPR-camera (nummerplaatherkenning) konden de agenten een productieve dievegge op heterdaad betrappen. De wagen van de vrouw stond al eerder geseind naar aanleiding van enkele diefstallen in de omgeving van Kalmthout.

Na de melding van de ANPR-camera troffen de agenten de wagen van de vrouw toen zij van een parking reed in de Nekkerspoelstraat. Ze werd gevolgd tot op de parking van een grootwarenhuis in de Oscar Van Kesbeeckstraat. Wanneer de vrouw na een winkelbezoek terugkeert naar haar wagen, stellen de inspecteurs vast dat zij goederen van onder haar kledij vandaan haalt en in haar wagen legt. 

Geen aankoopbewijs

De vrouw vertrekt opnieuw met haar wagen richting het Battelcomplex. Op de N16 zet de interventieploeg van Politie Rivierenland de vrouw met haar voertuig aan de kant. 

De 57-jarige vrouw is afkomstig uit Brussel en staat gekend voor eerdere winkeldiefstallen. De vrouw geeft een onsamenhangend verhaal en draagt twee broeken en twee rokken over elkaar, waartussen ze goederen kan verstoppen. 

In het voertuig treft de politieploeg een grote hoeveelheid voedingswaren aan, samen met zeep-, afwas- en cosmeticaproducten, waar de vrouw geen aankoopbewijs voor kon tonen. In totaal hadden de goederen een waarde van bijna 500 euro. 

5 winkels

Na onderzoek blijkt dat de goederen die de vrouw in haar bezit had, afkomstig zijn van liefst vijf winkeldiefstallen in Mechelse supermarkten. 

De vrouw is aangehouden door de onderzoeksrechter. Ze zit nu in de cel, in afwachting van de verdere procedure. 


Foto: archief RTV