Politie betrapt bestuurders onder invloed van cannabis, cocaïne en alcohol

maa 13 Feb 2023
Opnieuw heeft lokale politie Rivierenland alcoholcontroles en controles op drugs in het verkeer gehouden op verschillende plaatsen in de politiezone. In totaal werden 1470 ademtests afgenomen. 27 bestuurders testten positief. 21 onder hen hadden te veel gedronken en 6 waren onder invloed van drugs. 9 bestuurders moeten hun rijbewijs voor twee weken inleveren. Eén persoon had een rijverbod dus geen rijbewijs op zak en was opnieuw onder invloed van drugs. Hij zal voor de rechter moeten verschijnen.

Cannabis

Een bestuurder bleek cannabis gebruikt te hebben. Nog een bestuurder, een 20-jarige jongeman, was ook onder invloed van cannabis. In dit geval was de betrokkene een beginnend bestuurder. Hij is nog geen 2 jaar houder van zijn rijbewijs categorie B. Ten slotte liep nog een derde bestuurder tegen de lamp. Opnieuw was de bestuurder onder invloed van cannabis. Ook deze bestuurder was slechts houder van een voorlopig rijbewijs. Er zat geen verplichte begeleider in de wagen en er hing geen “L”-teken aan de achterruit. In de wagen hing een sterke geur van cannabis. Na controle troffen  agenten 4 gram cannabis aan. Deze werd in beslag genomen.

Een bestuurder maakte het wel erg bont. Betrokkene reed ook onder invloed van cannabis. Maar hij had zijn rijbewijs niet op zak. Bij nazicht bleek dat zijn rijbewijs was ingetrokken tot 22/02/23. Die straf was hem eerder opgelegd door de politierechtbank in Antwerpen. De bestuurder bleek wel erg hardleers. Op 15/11/22  liep hij ook al tegen de lamp wegens drugs in verkeer. De auto die hij nu bestuurde - niet eens zijn eigen voertuig – kreeg een stuurstang. Betrokkene zal nu opnieuw gedagvaard worden voor de politierechtbank.

Cocaïne

De politie betrapte nog meer bestuurders aan onder invloed van drugs. Deze keer bleek de bestuurder onder invloed van cocaïne. 
Nog een andere had zich gewaagd aan de gevaarlijke combinatie van cannabis én cocaïne. Hij erkende spontaan in de loop van de avond 2 joints en gisteren 3 joints te hebben gerookt. Eergisteren snoof hij maar liefst 10 lijntjes coke tijdens dezelfde nacht…

Dronken 

Een volgende bestuurder was dan weer dronken. Hij reed met zijn auto in de Baroniestraat in Mechelen zonder brandende dimlichten en rode achterlichten. Vervolgens negeerde hij aan het kruispunt Baroniestraat - N16 de rode verkeerslichten. Hij werd tegengehouden door de lokale politie en legde een positieve ademtest af en had maar liefst 1,5 gram promille alcohol in zijn bloed.

Nog drie andere bestuurders hadden respectievelijk 2,5 (!) en twee keer 1,7 gram promille alcohol in hun bloed.

Foto:archief