Pia Indigne nieuwe schepen van Mobiliteit, Burgerzaken en Dierenwelzijn

din 29 Aug
Het Mechels stadsbestuur krijgt een nieuwe schepen. Begin september wordt gemeenteraadslid Pia Indigne (VLD-GROEN-M+) de nieuwe Mechelse schepen voor Mobiliteit, Burgerzaken en Dierenwelzijn. De onderneemster vervangt Vicky Vanmarcke die professioneel een andere weg inslaat.

Op 28 augustus werd Pia Indigne als kandidaat-opvolger voor Vanmarcke voorgedragen door het partijbestuur van Open VLD Mechelen. Op 4 september volgt haar officiële aanstelling op de Mechelse gemeenteraad.

Indigne werd in 2018 verkozen als gemeenteraadslid en lid van de raad voor maatschappelijk welzijn voor de stadslijst met 1.367 voorkeurstemmen. Zij is ook voorzitter van de gemeenteraadscommissie Mobiliteit, Burgerzaken, Dienstverlening en Dierenwelzijn, de bevoegdheden die zij voortaan als schepen zal opnemen.

Als zaakvoerder en ondernemer van een horecazaak op de IJzerenleen is Pia ook bestuurslid bij de handelaars-vzw ‘Mechelen Meemaken’.  

Foto stad Mechelen: Als gemeenteraadslid wordt Vicky Vanmarcke opgevolgd door Liana Davtyan (30) , ambtenaar bij de FOD Binnenlandse Zaken. Liana is al actief bij Open en Jong VLD sinds 2003 en was ook voorzitter van Jong VLD Mechelen. Zij wordt het eerste Mechelse raadslid met Armeense roots.

Foto: boven RTV