Pfizer investeert 1,2 miljard in Puurs, 250 nieuwe jobs

vrij 2 Dec 2022
Pfizer kondigde vandaag aan dat het de komende 3 jaar meer dan €1,2 miljard wil investeren in de productievestiging van Puurs. Daarmee bouwt de farmaceutica-gigant voort op de centrale rol die ze speelde in de strijd tegen de COVID-19 pandemie. De vestiging in Puurs is belangrijk in de geschiedenis van het bedrijf voor de productie van innovatieve geneesmiddelen.

Dit is de grootste investering ooit in de geschiedenis van de site en bevestigt het engagement van Pfizer om zijn productiecapaciteit in Europa uit te breiden. De investering wordt verdeeld over drie domeinen: uitbreiding van de productiecapaciteit, vergroting van de mogelijkheden voor koelopslag en uitbreiding van de verpakkingsprocessen.

Sinds het begin van de pandemie groeide het personeelsbestand van Pfizer Puurs van 2800 naar 4500 werknemers. De nieuwe projecten leveren naar schatting 250 bijkomende arbeidsplaatsen, voortbouwend op de expansie van de site tijdens de pandemie. De projecten zullen daarnaast een significante positieve invloed hebben op ons netwerk van lokale, nationale en internationale leveranciers.

De aankondiging gebeurde in aanwezigheid van premier De Croo en Vlaams minister-president Jambon.

 

Foto: archiefbeeld