Pakawi Park reageert: "We laten parket z'n werk doen, werking park komt niet in gedrang"

woe 7 Dec 2022
Het was even schrikken voor Wim Verheyen, mede-eigenaar van Pakawi Park in Olmen, wanneer hij dinsdagavond leest over de aantijgingen aan het adres van zijn collega bij het park. Dinsdagavond raakte bekend dat zijn collega-zaakvoeder verdacht wordt van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Verheyen was al op de hoogte van de klachten, maar wilde vooral het gerecht zijn werk laten doen.

2 minderjarige jobstudenten

De vijftiger die verdacht wordt van grensoverschrijdend gedrag gaf in 2019 mee een nieuw elan aan het park. Hij wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij 8 medewerkers van het park, waaronder ook 2 minderjarige jobstudenten.

Er liep al een onderzoek naar de man en mede-zaakvoerder Wim Verheyen was dus ook al een tijdje op de hoogte van de klachten. Maar hij wilde vooral de politie en het parket hun werk laten doen. Nadat het nieuws dinsdagavond naar buiten kwam, heeft Verheyen zijn personeel toch nog toegesproken over de feiten.

Werking Pakawi Park niet in gedrang

Wim Verheyen mag voorlopig geen contact hebben met zijn collega. Hij heeft wel altijd intensief samengewerkt met de man, waardoor hij zijn taken nu ook grotendeels kan opvangen. De werking van Pakawi Park zal voorlopig dus niet in het gedrang komen, volgens Wim Verheyen. 

Wim hoopt dat het voorval de naam van Pakawi Park niet besmeurt. Hij en de andere medewerkers gaan er alleszins alles aan doen om het voor de bezoekers en de dieren zo aangenaam mogelijk te maken. Straks meer in RTV Vandaag.

Foto: archiefbeeld