Outlaws nemen massaal afscheid van oprichter 'Penske'

zat 4 Feb 2023
Aan Klein Boom in Putte zijn honderden motorrijders samengekomen om afscheid te nemen van de oprichter van de Belgische tak van de motorclub 'Outlaws', Willy Van den Weghe, onder vrienden beter bekend als 'Penske'.

Willy stichtte in de jaren 1970 in de Mechelse deelgemeente Battel een Belgische afdeling van de bekende en ook wel beruchte motorclub 'Outlaws'. Hij was ook jarenlang president van de club. Het zou wel nog tot 1999 duren vooraleer de contacten met Amerika werden gelegd. 

Penske werkte in de bouw en had ook zelf een café. Maar de Outlaws was pas echt zijn leven. Legendarisch is het verhaal van een niet-vergund concert van AC/DC dat hij in 1977 organiseerde in zaal Thier Brau in Kontich. Van de rijkswachters die het concert kwamen stilleggen, werd de kepie gestolen door Penskes broer. De hardrockband zou er het nummer ‘Bedlam in Belgium' over schrijven.

Penske leefde hard en zat intussen in een woonzorgcentrum. Daar overleed hij halfweg januari op 75-jarige leeftijd. Er was al een begrafenis voor familie en vrienden. Maar vandaag nemen dus alle Outlaws van België afscheid van hun oprichter.

Penske, de oprichter van de Belgische Outlaws, werd 75. (Foto: GVA)