Oude brandweerkazerne van Berlaar wordt afgebroken

vrij 3 Feb 2023
In de Schoolstraat in Berlaar is vandaag de sloop van de oude brandweerkazerne gestart. Na de afbraak kan de centrumparking achter het gemeentehuis uitgebreid worden.

In het najaar van 2022 werd er in het centrum van Berlaar een regime van kortparkeren ingevoerd en werd de parking achter het gemeentehuis openbaar gemaakt. Het lokaal bestuur wil er zo voor zorgen dat alle parkeerplaatsen gebruikt worden waarvoor ze dienen. Wie aankopen wil doen bij een lokale handelaar kan gebruik maken van de kortparkeerplaatsen in het centrum van Berlaar. Je moet dan verplicht je parkeerkaart leggen en kan twee uur blijven staan. Wie langer wil gaan tafelen bij een horecazaak, kan zijn wagen voor onbeperkte tijd kwijt op de centrumparking achter het gemeentehuis.

“Het domein achter het gemeentehuis kreeg zo een duidelijke bestemming van openbaar nut”, verduidelijkt burgemeester Walter Horemans. “Dat willen we ook in de loop van de komende jaren zo houden. De voormalige brandweerkazerne en de bijgebouwen staan al een tijd te verkommeren, door ze af te breken willen we de parkeerruimte op de centrumparking alvast vergroten."

Bijkomende parkeermogelijkheden

Achter het gemeentehuis worden naast de oude brandweerkazerne en de bijgebouwen ook de leegstaande woning naast de inrit, enkele garages en de voormalige leraarskamer afgebroken. Aan het schoolgebouw zelf wordt tijdens deze werken niet geraakt.

De afbraakwerken achter het gemeentehuis duren ongeveer twee weken. Tijdens deze werken blijft de centrumparking bereikbaar, maar is er aan de inrit bijkomende hinder mogelijk.

De nieuwe openbare parking naast Delhaize, met inrit via de Itegembaan, is vanaf nu beschikbaar.

Foto's: Gemeente Berlaar