Ook dit jaar zomerscholen om leerachterstand weg te werken

din 18 mei 2021
Ook dit jaar zullen er weer heel wat zomerscholen tijdens de grote vakantie de deuren openen voor kwetsbare kinderen. Onder andere in Sint-Katelijne-Waver zullen kinderen tussen 5 en 16 juli extra hulp kunnen krijgen bij het verwerken van de leerstof. De gemeente zoekt nog lesgevers.

“Er is dit jaar extra aandacht voor spelend leren en focus op de gehele ontwikkeling van kinderen" zegt schepen van Onderwijs Sarah De Keyser. "Dat maakt dat het lokaal bestuur dit jaar graag een zomerschool organiseert." De scholen of zorgcoördinatoren selecteren de kinderen die extra stimulering kunnen gebruiken en leggen de zomerschool voor aan de ouders

Kwetsbare kinderen

De zomerschool richt zich op leerlingen uit het eerste en tweede leerjaar die zich in een kwetsbare situatie bevinden. In de voormiddag krijgen de kinderen op een speelse manier les rond taalvaardigheid. Na de lunch proeven ze van het aanbod van De Speelbal, de vakantiewerking die zich inspant om ook kwetsbare kinderen een plek te geven.

Lesgevers gezocht

Omdat de gemeente nog op zoek is naar lesgevers om te helpen bij het project, lanceert ze een oproep. "Wie ervaring of affiniteit heeft met lesgeven én een hart heeft voor kinderen in kwetsbare situaties, kan zich via het inschrijvingsformulier op www.skw.be/zomerschool aanmelden", zegt Ellen Van Dessel van het Huis van het Kind. "De lesgevers worden betaald voor hun inspanningen. Ook wie geen onderwijservaring heeft, maar vanuit een socio-culturele achtergrond een verrijkend aanbod kan voorleggen, is meer dan welkom! Hetzelfde geldt voor logistieke duizendpoten."