Partnerartikel

Onmisbare tips voor iedere badkamer

maa 22 Aug 2022
Zonder dat we het ons vaak realiseren, is de badkamer één van de belangrijkste ruimtes in ons huis. We komen er dagelijks vaak meerdere keren en brengen er dus de nodige tijd voor. Het is dan wel zo prettig, dat deze ruimte niet alleen optisch leuk aangekleed is, maar ook praktisch van de nodige gemakken is voorzien. De badkamer is toch immers de basis voor hoe we er iedere dag weer uitzien. Het begint vaak met een heerlijke warme douche, gevolgd door voor de vrouwen make-up en voor de mannen vaak wat wax, gel en een scheerbeurt. Speciaal daarom hebben we voor jou een aantal onmisbare tips voor in je badkamer.

De vloer

Ondanks het feit dat de vloer misschien niet direct iets is waar je direct aan denkt bij een badkamer, is dit wel een essentieel onderdeel. Gezien de badkamer een doorgaans vochtige ruimte is, is het belangrijk hier ook rekening mee te houden tijdens de keuze van je vloer. Een laminaatvloer is logischerwijs een absolute no-go. Zo kun je beter kiezen voor tegels. Toch zien we steeds vaker dat er wordt gekozen voor gietvloeren in de badkamer. De Gietvloer prijs is immers vaak ook een stuk aantrekkelijker en een gietvloer heeft natuurlijk in tegenstelling tot tegels geen naden. Kortom, onderhoudsvriendelijk dus!

De wanden

Voor de wanden geldt in principe hetzelfde als voor de vloer. De wanden worden daarentegen als het goed is natuurlijk een stuk minder nat, dan dat de vloer dit doet. Toch is het ook hier essentieel te kiezen voor een praktische oplossing. Waar praktisch bij veel mensen niet gelijk staat aan stijlvol, is dit vandaag de dag natuurlijk zeker wel het geval. Je kunt namelijk zowel praktisch als stijlvol met elkaar combineren. Een prachtige en tevens ook praktische keuze voor in de badkamer is daarom dus ook beton cire. Dit is verkrijgbaar met allerlei verschillende soorten patronen, zodat je het volledig naar eigen wens kunt laten aanbrengen.

Zorg voor voldoende ventilatie

In de meeste badkamers zit een ventilatierooster. Toch blijkt, dat vooral wanneer dit rooster geen extra ventilator heeft, het niet voldoende ventileert. Dit heeft als gevolg dat de badkamer te lang nat blijft, waardoor je kans hebt op schimmel. Zorg er daarom dus ook voor, dat wanneer je geen ventilator in je badkamer hebt, maar wel een raam, je deze tijdens het douchen, maar ook de periode daarna open zet. Dit zorgt ervoor dat het goed kan ventileren en de condens van het warme water de badkamer kan verlaten. Je zult merken dat dit enorme voordelen met zich meebrengt, vooral op lange termijn.

De juiste verlichting

Er is natuurlijk niets zo vervelend, als dat wanneer je voor de spiegel staat om jezelf op te maken of je haar wilt doen, je niet voldoende licht hebt. Het is daarom dus ook aan te raden om met name in de badkamer te kiezen voor functionele verlichting. Dit is vaak in de vorm van spotjes, maar kan ook op tal van andere manieren. Wil je toch wat sfeerverlichting in je badkamer aanbrengen, probeer dit dan altijd te combineren met functionele verlichting.