Ondanks alle miserie, ook feest op de bus in Meerhout

din 9 Jan
nieuwe_lijnbus_meerhout_0901_rtv_01.jpg
Het is niet overal kommer en kwel met het nieuwe vervoersplan van De Lijn. Want er rijdt voortaan wel elke dag een bus tussen Meerhout en Mol. Buslijn 23 rijdt elk uur en zorgt ervoor dat mensen makkelijker bij de dokter, winkels of het ziekenhuis geraken. In Meerhout wordt al jaren actie gevoerd om een vaste busverbinding te krijgen naar Mol en nu is die er dus.
nieuwe_lijnbus_meerhout_0901_rtv_02.jpg

De vaste busdienst komt er onder meer op vraag van de inwoners van Meerhout en de werkgroep Alleman Mobiel. Na een enquête in de gemeente lieten 1200 inwoners weten dat ze naar Mol met de bus willen gaan maar er niet geraakten.

Meerhoutenaars zijn vaak aangewezen op Mol en Geel om er boodschappen te doen, een dokter of het ziekenhuis te bezoeken, de trein te nemen of naar school te gaan.  

Het feestje op de bus verliep wel een beetje in mineur want gisteren kwamen, net in Meerhout, heel wat klachten binnen vooral van ouders van schoolgaande kinderen die niet meer op een overvolle bus konden.

De buslijn lijkt wel vervloekt want de terugrit van Mol naar Meerhout kon door ziekte van een buschauffeur niet rijden. De dienstregeling werd volgens De Lijn de rest van de dag wel gerespecteerd.