Olmen herdenkt Tim Wils één jaar na dodelijke steekpartij in Ham

din 31 okt
In Olmen hebben familie, vrienden en buren een herdenkingsplechtigheid gehouden voor Tim Wils. De veertiger werd een jaar geleden doodgestoken door zijn ex-schoonvader. Het tragische incident speelde zich af in de Limburgse deelgemeente Ham. De ruim honderd aanwezigen lieten bij de herdenking ballonnen in de lucht.

Tim was de ex-vriend van zijn dochter maar die relatie was al maar dan 1,5 jaar voorbij. Sinds de breuk waren er wel geregeld confrontaties tussen Tim en zijn ex-schoonvader, een voormalige slager van 64 jaar. Er was ook een contactverbod opgelegd. Nadat de termijn van het contactverbod voorbij was, trok de Olmenaar naar Ham.

De voormalige slager trok bij die confrontatie een mes en stak Tim Wils daarmee verschillende keren. Het slachtoffer overleed aan zijn verwondingen en zijn ex-schoonvader werd opgepakt voor moord. Een maand na de feiten kreeg de ex-schoonvader een enkelband.

Een jaar later zit iedereen in de nabije omgeving van Tim nog altijd met vragen. De buren organiseerden maandagavond, exact een jaar na de tragische gebeurtenis, een herdenkingsplechtigheid bij zijn vroegere woning. De ruim honderd aanwezigen lieten daarbij ballonnen in de lucht. Wils werkte als operator in de chemische productie bij Janssen Pharmaceutica.

Foto's: GVA