Nijlen werkt samen met wijken voor betere leefbaarheid en verkeersveiligheid

vrij 2 Feb
02-02-2024_nijlen_achterbist_verkeersveiligheid.jpg
Sinds september vorig jaar is het lokaal bestuur van Nijlen samen met de buurt aan het nadenken over mogelijke aanpassingen om de leefbaarheid en verkeersveiligheid te vergroten in de gemeente. Concreet gaat het om de wijken rond Achterbist, Legebaan en Vogelzangstraat.

De drie wijken zijn niet zomaar gekozen. Ze worden door vele autobestuurders gebruikt als sluiproutes. Er passeren ook veel schoolkinderen die met de fiets richting hun school rijden. Dit in combinatie met schade aan de wegdek zorgt volgens de gemeente voor gevaarlijke situaties. 

Door in gesprek te gaan met bewoners van de verschillende buurten hoopt de gemeente nu de problemen juist en efficiënt te kunnen aanpakken. De bedoeling is om de wijken veiliger te maken voor zwakke weggebruikers. Daarnaast moeten de Nijlense hoofdwegen ook comfortabeler worden voor de autobestuurders. 

De plannen legt het lokaal bestuur voor tijdens verschillende infoavonden deze maand. Daarvoor kunnen buurtbewoners zich inschrijven via de website nijlen.be