Nijlen en Berlaar halen alles uit de kast voor de "Week van de bij"

maa 29 mei 2023
Het draait deze week in Nijlen en Berlaar allemaal om de bij. Bijen hebben een belangrijke rol als bestuiver van landbouwgewassen, fruitteelten en wilde planten. Maar ze hebben het steeds moeilijker om te overleven en hebben te weinig voedsel door een gebrek aan nectar- en stuifmeelrijke bloemen. Daar willen de twee gemeenten wat aan doen met o.a. een infoavond en een folder.

Infoavond

Samen met de milieuraad organiseren lokaal bestuur Nijlen en Berlaar op 1 juni om 19.30 uur een infoavond in het Sonneheem, Rector de Ramstraat 52 b in Nijlen. Daar zal met Wouter Torfs ook één van de peters van deze actie rond bijenvriendelijke gemeente aanwezig zijn.

Imkers vertellen over het leven, de gezondheid en de moeilijkheden die bijen ondervinden. Natuurpunt voegt daar meteen aan toe wat we zelf kunnen doen in onze eigen tuin en omgeving: kortom een betoog over bloeibogen en bijenburchten. De avond is gratis, je schrijft wel op voorhand in via info@nijlen.be of op het nummer 03 410 02 11.

Folder 

Een folder met een mooie bijenroute en leuke tips over wat je zelf in de eigen tuin kan doen om de bijen te helpen vind je op www.nijlen.be/bijenfolder-2023
Die folder vind je ook in een speciale rubriek over de bij op de gemeentelijke website: www.nijlen.be/bijzonder

Rechtenvrije stockfoto