Nieuwe school Kessel zakt scheef: gemeente stelt aannemer verantwoordelijk

woe 10 Jan
goezo_kessel_in_aanbouw_100124.jpg
Er zijn problemen bij de bouw van de nieuwe gemeentelijke basisschool in Kessel bij Nijlen. De houtskeletbouw van één van de blokken is nat geworden en daardoor scheefgetrokken. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. De gemeente liet een proces-verbaal van ingebrekestelling tegen de aannemer opstellen. Die schuift op zijn beurt de verantwoordelijkheid af naar de gemeente.

Bij de bouw van de nieuwe GOEZO! school in Kessel in een dispuut met de aannemer ontstaan. Volgens de gemeente is de houtskeletbouw van blok A, na de plaatsing vorige zomer, nat geworden. Daardoor zijn de palen scheef geduwd en trekt het hele gebouw scheef. De gemeente verwijt de aannemer onvoldoende bescherming van het gebouw tegen de weersomstandigheden, een gebrekkige werfcoördinatie en de scheefstand van het gebouw.

Ingebrekestelling

Eind september werd er een proces-verbaal van ingebrekestelling opgesteld. De architect raadde toen aan om een stuk van het gebouw terug af te breken. De aannemer kwam zelf met andere oplossingen. Maar de stabiliteitsingenieur had zijn twijfels hierover en uiteindelijk gebeurde er niets. De gemeente liet opnieuw een ingebrekestelling opstellen.

De aannemer legde daarop de bal terug in het kamp van de gemeente en vroeg haar om zelf voorstellen te doen. Hij wilde ook al zijn extra kosten verhalen op de gemeente.

De situatie zat daardoor in een impasse. Daarom heeft de gemeente een advocaat onder de arm genomen. Een deskundige zal waarschijnlijk moeten bepalen hoe het nu verder moet. De gemeente hoopt nog via een minnelijke schikking tot een oplossing te komen.

Foto: RTV