Nieuwe partij Team2820 wil ondergrondse parking en meer kinderopvang

maa 22 Jan
open_vld_team_2820.jpeg
Krijgt het centrum van Bonheiden op termijn een ondergrondse parkeergarage? Als het van de nieuwe politieke partij Team 2820 afhangt wel. Team 2820 bestaat uit liberalen en een aantal nieuwe kandidaten. De lijst wil het centrum laten heraanleggen met meer ruimte voor fietsers en groen, bijvoorbeeld aan het kerkplein. En, zo vindt Team 2820, er moeten ook meer plaatsen komen in de kinderopvang. Dat zou kunnen door het OCMW-gebouw aan Baxberg herin te richten.

De nieuwe politieke beweging Lijst2820 heeft maandagavond op een nieuwjaarsreceptie de naam van de lijsttrekker bekendgemaakt voor de gemeenteraadsverkiezingen later dit jaar. Bart Vanmarcke krijgt de eerste plaats, en is dus de burgemeesterskandidaat voor Lijst2820. Bart Vanmarcke is op dit moment schepen van Lokale Economie, Onderwijs en Mobiliteit voor Open VLD.

Lijst2820 is een partij die vooral bestaat uit liberalen, maar ze trok ook enkele nieuwe gezichten aan. Een van de speerpunten voor de nieuwe partij is meer kinderopvang. Zo wil Lijst2820 de voormalige OCMW-site Baxbos omvormen tot kinderopvang. De partij wil ook het centrum heraanleggen, met mogelijk zelfs een ondergrondse parking.