Nederlandse crisismanager moet Van Hool weer helemaal op de rails krijgen

woe 17 Jan
vanhool.png
Van Hool krijgt een crisismanager. De Nederlander Marc Zwaaneveld wordt naast Filip Van Hool co-CEO van de busbouwer. Dat maakte het familiebedrijf uit Koningshooikt woensdag bekend.

Bij Van Hool, onafhankelijk producent van bussen, touringcars en industriële voertuigen zal hij samen met de huidige CEO Filip Van Hool de dagelijkse leiding op zich nemen van de Van Hool-groep. Hij komt naast huidig CEO Filip Van Hool te staan, de kleinzoon van stichter Bernard Van Hool. Zwaaneveld is een manager die bedrijven uit het slop haalt. Hij komt over van het groente- en fruitbedrijf Greenyard.

Vorige week haalde Van Hool nog een nieuw order binnenvoor 112 batterij-elektrische bussen voor de Nederlandse busmaatschappij Qbuzz maar het misliep ook een bestelling voor De Lijn die koos voor een Chinese busbouwer. Er is al een tijdje technische werkloosheid door te weinig bestellingen. En daar moet de crisismanager iets aan doen.

Van Hool telt 3.500 medewerkers, die vooral in de productievestigingen in Koningshooikt en in het Noord-Macedonische Skopje aan de slag zijn. 

Foto: Van Hool wil herstel versnellen met co-CEO vlnr : Marc Zwaaneveld, co-CEO, en Filip Van Hool, co-CEO