Na horeca gaan nu ook Mechelse supermarkten samenwerken met lokale boeren

don 13 Jul
De zelfstandige uitbater van de Carrefour aan de Battelsesteenweg is één van de drie Mechelse supermarkten die producten van de plaatselijke tuinder ’t Hertsveld in Leest aanbiedt. Hij volgt daarmee het voorbeeld van de Mechelse horeca die lokale producten op hun menu zetten.

De lokale producten worden aangeprijsd met een eigen Mechels label. (Foto's: RTV)

Naar aanleiding van de week van de korte keten trokken 15 Mechelse horecaondernemers op initiatief van het Mechels stadsbestuur met de fiets naar het Hombeeks Plateau. Ze gingen langs bij lokale boeren om te kijken waar structurele samenwerking mogelijk was. Sindsdien hebben enkele horecazaken producten van een lokale boer op hun menukaart staan, aangeduid met een nieuw Mechels label. 

De stad wil dit initiatief nu ook uitbreiden naar de plaatselijke supermarkten. “Net zoals we de Horecazaken in contact brachten met de lokale boeren gaan we dit nu ook doen met de Mechelse supermarkten. In het belang van onze boeren, onze lokale economie, ons klimaat, maar vooral simpelweg in het belang van iedereen die graag lekkere en verse streekproducten eet”, aldus schepen Arthur Orlians.

Boontjes en aardappelen promoten

Willem Broekaert, medewerker van ’t Hertsveld: "Sinds kort leveren wij aan lokale Mechelse supermarkten. Naast de supermarkt Carrefour in Battel, leveren wij ook nog aan de Proxy Delhaize in Leest en de Spar Mechelen aan de Brusselsesteenweg. Wij hebben ook een hoevewinkel naast het landbouwbedrijf waar we onze eigen groenten, en die van collega landbouwers verkopen. We willen onze producten graag nog meer in de stad aanbieden. Op deze manier willen we onze boontjes en aardappelen promoten." Straks meer in RTV Vandaag.