N-VA vraagt extra gemeenteraad over gevaarlijke verkeerssituatie centrum Bonheiden

don 11 Jan
bonheiden_gemeentebord_algemeen_1.jpg
De N-VA fractie van Bonheiden-Rijmenam vraagt dringend om een extra gemeenteraad samen te roepen. Ze wilt de gevaarlijke verkeerssituatie in Bonheiden-dorp dringend op de agenda plaatsen.

N-VA bracht de verkeerssituatie in Bonheiden-dorp de afgelopen maanden regelmatig al ter sprake op de gemeenteraden. Ze vinden de verkeerssituatie in het centrum onverantwoord sinds de verkeerslichten aan de oversteekplaatsen verdwenen zijn. En dat in een zone met 3 kleuter-en basisscholen, kleinhandel en een oudere bevolking en meer dan 25.000 verkeersbewegingen per dag.

Ongevallen konden vermeden worden

De afgelopen maanden gebeurden er al minstens 4 ongevallen door de nieuwe verkeerssituatie. Tijdens de testfase was er een ongeval met fietser op de oversteekplaats Waversesteenweg/Kerkplein. Er gebeurde ook een ongeval met lichamelijk letsel en hospitalisatie op de oversteekplaats aan het ’t Kranske. Deze week gebeurden nog 2 ongevallen. Maandag was er een ongeval op de oversteekplaats Waversteenweg/Kerkplein. Het slachtoffer ligt nog in het ziekenhuis. En dinsdag was er een ongeval met blikschade op het kruispunt met de Schoolstraat.

Volgens N-VA hadden deze ongevallen kunnen voorkomen worden door lichtgeregelde beveiligde oversteekplaatsen zoals voorheen.

Terug lichten aan oversteekplaatsen

Voor N-VA is de maat vol… Ze roept dan ook een extra gemeenteraad bij elkaar en vraagt om met onmiddellijke ingang de lichtgeregelde beveiligde oversteekplaatsen terug in dienst te stellen aan de oversteekplaatsen Gekko, Schoolstraat en Carrefour. Ze vraagt ook om de wachtverzachters op alle kruispunten te reactiveren en deze permanent in werking te laten.

De N-VA fractie zal haar zitpenningen uit de extra gemeenteraad doorstorten aan de ouders van verongelukte kinderen SAVE vzw.

Foto: archief RTV