N-VA+ draagt An Hermans voor als kandidaat-burgemeester Arendonk

maa 22 Jan
nva_lijsttrekker_arendonk.jpg
Nadat Kristof Hendrickx bekend maakte dat hij bij de komende gemeenteraadsverkiezingen de lijst N-VA+ zal duwen, stelden velen de vraag wie de nieuwe lijstrekker zou worden. Afgelopen zaterdag werd op het nieuwjaarsfeest van N-VA Arendonk An Hermans (44) unaniem voorgedragen als kopvrouw en kandidaat burgemeester.

In 2006 slaagde An Hermans er als 26-jarige in haar eerste deelname aan verkiezingen te verzilveren met een zetel in de gemeenteraad. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 werd N-VA Arendonk de grootste fractie. Kristof Hendrickx werd burgemeester en An Hermans werd schepen. Sindsdien vormen ze samen met Kenny Viskens en Marina Gijs een hechte ploeg in het college van burgemeester en schepenen.

Op dit moment is An Hermans schepen van sport, cultuur, toerisme, erfgoed en dierenwelzijn. Onder haar impuls ondergingen het sportpark Heikant en het zwembad een ware metamorfose. Als schepen van toerisme trok An Hermans de kar om de twee brugwachterswoningen om te vormen tot toeristische trekpleisters. Vorige legislatuur was An Hermans schepen van onderwijs en legde ze de basis voor de plannen van de nieuwe school de Stip. 

Foto: N-VA+ Arendonk - Kristof Hendrickx en An Hermans