Monopolyspel biedt overzicht van mooiste en bekendste plaatsen in Turnhout

don 9 Nov
Turnhout heeft zijn eigen Monopolyspel. Deze officiële uitgave blijft trouw aan het welbekende spelconcept: kopen en verkopen. Alleen doe je dat in deze versie niet alleen met winkelstraten maar wel met de mooiste, aantrekkelijkste en bekendste plaatsen in Turnhout.

Monopoly Turnhout biedt een mooi beeld van de verscheidenheid in de stad, zowel qua gebouwen, landmarks als straten en pleinen. Zo zijn onder andere de watertoren, het begijnhof, de Sint-Pieterskerk en natuurlijk het Speelkaartenmuseum opgenomen in deze editie. Het volledig spel werd trouwens ontworpen door tekenaar Patrick Cornelis.
 
Eerder dit jaar werd er rond het spel een poll georganiseerd om de populairste sportvereniging te verkiezen. Dansclub Dance Desire haalde het duidelijk met bijna een kwart van de stemmen en kon zo een plaatsje veroveren op het spelbord van Monopoly Turnhout.
 
De Kans- en Algemeen Fondskaartjes werden eveneens aangepast. Zo kan je geld ontvangen omdat je de Bronzen Adhemar tijdens Stripgids Festival wint, of omdat je Turnhoutse Troefkes verkoopt tijdens de zaterdagmarkt. Straks meer in RTV Vandaag.

Foto: Groep 24