Mondelez investeert 30 miljoen euro in koekjesfabriek Herentals

don 23 Mar
Koekjesproducent Mondelez International gaat fors investeren in de fabriek in Herentals. Het bedrijf zal zo'n 30 miljoen investeren om nieuwe technologieën toe te passen en de productiecapaciteit van de fabriek te verhogen. In de fabriek Herentals worden onder meer de bekende koeken van Prince, TUC en PIM's gemaakt.

Er komt een nieuwe productiehal voor de Prince-koeken waar de chocolade crèmevullingen geproduceerd zullen worden. De nieuwe hal moet begin volgend jaar al in gebruik genomen worden. Daarnaast komt er ook een nieuwe productielijn voor de TUC-crackers, naast de 2 lijnen die er nu al zijn. "Deze nieuwe lijn zal een extra capaciteit van 6500 ton creëren voor TUC, wat betekent dat het tot 40% toekomstige groei kan ondersteunen", klinkt het. Voor de PIM's-koekjes wordt dan weer er een nieuwe bakoven voorzien.

"Met onze gecombineerde expertise in de productie van koekjes en chocolade is Herentals een van de grootste productiecentra van Mondelēz International in Europa", zegt plant manager Bart De Geest. "Dankzij dit engagement kunnen we inspelen op de groeiende marktvraag en het belang van de fabriek binnen de groep verstevigen."