Mode en Textiel ook op Academie Beeldende Kunst Westerlo

din 19 Sep
De Academie Beeldende Kunst Westerlo biedt vanaf dit schooljaar een nieuwe opleiding ‘Mode en Textiel aan’. Nadat het 5 jaar geleden zijn aanbod ook naar volwassenen uitbreidden en men toen koos voor de klassieke opleidingen zoals tekenkunst en schilderkunst, maakt de Academie nu een unieke keuze.

Vaak worden Textielkunst en Mode aangeboden in de stedelijke Academies, maar door de nauwe band die de Academie heeft met SILA, waar crea en Mode als opleiding wordt aangeboden in het secundair onderwijs, willen ze ook in de Kempen volwassenen de kans geven deze opleiding te volgen. 

De gemeente Westerlo investeerde 3 jaar geleden in een gloednieuwe kunstencampus. Steeds meer en meer kinderen, jongeren en volwassenen vinden de weg naar het deeltijds kunstonderwiis in Westerlo en Herselt. Het leerlingenaantal blijft dan ook verder stijgen. 
Bij de Academie Beeldende Kunst Westerlo staat individuele begeleiding centraal in al haar ateliers. Dat zal niet anders zijn in het nieuwe atelier Mode en Textiel, waar een ervaren en creatieve docent haar cursisten warm zal maken voor deze opvallende en unieke kunstvorm.