Straten blank door overvloedige regen

don 16 mei
© RTV

De overvloedige regen van vanmorgen zorgde voor wateroverlast in de regio. Op de as tussen Heist-op-den-Berg en Lier stonden heel wat straten blank. Dat was o.a het geval in Hallaar, Itegem, Berlaar en Lier. Brandweerzone Rivierenland kreeg in totaal 62 oproepen.

Op de Isschotweg tussen Itegem en Berlaar-Heikant konden de riolen het water vanmorgen niet meer verwerken en stond de weg op verschillende plaatsen blank. Het verkeer kon slechts stapvoets passeren. De spoorweg was afgesloten en het doorgaand verkeer werd omgeleid.

In Lier stonden ook enkele straten onder water. Op de Liersebaan, de Kruisstraat en de Ernest Claeslaan geraakte het water niet van de straat en moesten auto’s, fietsers en voetgangers door het opspattende regenwater gaan. Op Antwerpsesteenweg in de richting van Boechout was maar één rijstrook vrij voor het verkeer. De Lispersteenweg wordt vaak getroffen bij felle regen. En dat was nu niet anders. Ter hoogte van het stadion van Lierse Kempenzonen kwamen de putdeksels omhoog en geraakte het water niet weg.

En ook op de E313 is er veel hinder. Ter hoogte van Herentals-West en Herentals-Industrie staat de linkerrijstrook helemaal blank en verloopt het verkeer vertraagd.

Vanuit Putte kreeg de brandweer heel wat oproepen binnen over wateroverlast en ondergelopen kelders. De Beerzelstraat stond ook een tijdje blank.