Twee weekends hinder op E19 tussen Meer en Loenhout richting Antwerpen

vrij 7 Jun
E19 grens Meer
© Archief RTV

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert deze maand gedurende twee weekends herstellingswerken uit op de E19 Breda - Antwerpen. De werfzone situeert zich tussen de op- en afrittencomplexen van Meer (1) en Loenhout (2) in de richting van Antwerpen.

Op de E19 tussen Meer en Loenhout is de rechterrijstrook beschadigd door spoorvorming. Het AWV gaat in de weekends van 7 en 14 juni het asfalt vernieuwen over een afstand van ongeveer vier kilometer.

Volledig afgesloten

Er wordt telkens gewerkt van vrijdagavond 22 uur tot maandagmorgen 4.30 uur. Overdag kan het verkeer richting Antwerpen passeren over één rijstrook. Tijdens de weekendnachten is de snelweg volledig onderbroken en moet het verkeer richting Antwerpen de E19 verlaten in Meer. Het wordt dan via de calamiteitenroute met de letter ‘D’ naar de oprit van Loenhout geleid. Daar kan het opnieuw de snelweg nemen naar Antwerpen.

Tijdens het tweede weekend is de afrit Loenhout overdag afgesloten. De snelwegparking langs de E19 in Minderhout blijft overdag steeds bereikbaar. Voor het verkeer op de E19 richting Nederland is er geen hinder.