Trage buurtweg wordt verlegd voor nieuwe Okay in Vorst

don 2 mei
© Gemeente Laakdal

In het kader van de aanvraag van een omgevingsvergunning voor een nieuwe Okay-buurtwinkel aan de rotonde (Nieuwe Baan) in Vorst-Centrum, heeft de gemeenteraad van Laakdal het rooilijnsplan en de verplaatsing van de trage buurtweg goedgekeurd. De Colruytgroup heeft eind vorig jaar de definitieve plannen voor deze buurtwinkel ingediend.

In de rotonde op de Nieuwe Baan in Vorst-Centrum komt een nieuwe buurtsupermarkt Okay. Op de noordelijke perceelsgrens ligt een buurtweg die voor een ontsluiting zorgt richting de dorpskern van Vorst-Centrum. Dit deel is momenteel niet toegankelijk, maar wordt heringericht. Zo krijgen fietsers er een rechtstreekse aansluiting met de parking van de supermarkt zodat ze niet langs de Nieuwe Baan moeten rijden.

“Hiervoor is het noodzakelijk dat het tracé van de trage weg gedeeltelijk wordt verplaatst,” licht schepen van Ruimtelijke Ordening en Mobiliteit Frank Sels toe. “Bovendien wordt, in samenspraak met de dienst Wegen en Verkeer (AWV), de toegang op de Nieuwe Baan zo ver mogelijk van de bestaande rotonde aangelegd. Ook het laden en lossen van de vrachtwagens gebeurt ter hoogte van de Nieuwe Baan waardoor er zo weinig mogelijk overlast voor de buren is. Op vraag van de buren komt er een houten afsluiting aan de tuinkant van de Aambeeldstraat.”

De huidige waddi ter hoogte van de Aambeeldstraat blijft functioneel blijven. Okay zal het water op het eigen terrein erin opvangen en hergebruiken.

Inwoners heel tevreden

De moderne buurtsupermarkt zal een grootte hebben van 550 m2. Er komt voldoende parkeergelegenheid (een 45-tal parkeerplaatsen) zodat alle bezoekers en personeel op het eigen terrein kunnen parkeren.

Voor de inwoners van Vorst-Centrum is het alvast geweldig nieuws. Er is immers al jaren een grote vraag naar een buurtwinkel. “Ik heb dan ook de laatste vijf jaar OKAY als het ware ‘gestalkt’ om toch deze investering te doen in Groot-Vorst.”, aldus schepen Sels.