Steenweg op Sevendonk rest van het jaar afgesloten voor heraanleg

din 2 Apr
© Archief RTV

Woensdag 3 april starten de rioleringswerken en de herinrichting van de Steenweg op Sevendonk in Oud-Turnhout. De straat wordt afgesloten voor alle verkeer van na het kruispunt met Eigen tot en met Steenweg op Sevendonk 170. De werken duren minstens tot begin 2025.

Bij de herinrichting van de Steenweg op Sevendonk worden vrijliggende fietspaden van twee meter breed aangelegd met een veiligheidsstrook tussen de weg en het fietspad. In de zone tussen de Zandstraat en Eigen komt er in de rijrichting naar het centrum een aanliggende parkeerstrook, onderbroken door groen. De aanwezige grachten worden versmald en verstevigd uitgevoerd. Alle riolering op openbaar domein wordt gescheiden aangelegd.

Na de heraanleg wordt de snelheid aangepast naar 50 km/uur over heel het traject om de verkeersveiligheid voor alle weggebruikers te verhogen.

Planning van de werken

De werken duren zeker tot begin 2025. De einddatum van de werken is afhankelijk van de vordering van de werken en van de weersomstandigheden.

Aansluitend op deze werken worden de riolering en weg in de Slagmolenstraat en de Steenweg op Zevendonk in Turnhout ook aangepast. De juiste timing van deze vervolgwerken wordt nog bekeken.

Tijdelijke verkeersmaatregelen

Tijdens de werken is geen doorgaand verkeer mogelijk in de Steenweg op Sevendonk. Er is een omleiding via de Steenweg op Turnhout, Parklaan en Steenweg op Zevendonk. Fietsers kunnen omrijden via Dijkzijde, Broekzijde en Oude Dijk. Plaatselijk verkeer tot aan de werfzone blijft mogelijk. Eigen, Vloeberg en Gommers blijven bereikbaar via de Steenweg op Sevendonk vanuit Oud-Turnhout centrum.