Heist-op-den-Berg plant drie grote werven: investering van 20 miljoen euro

don 18 Apr
© Archief RTV

De gemeenteraad van Heist-op-den-Berg heeft de ontwerpplannen voor drie grote werven goedgekeurd. Het gaat om de oostelijke rondweg, het rioleringsproject Bruggeneinde en de herinrichting van de Oude Godstraat. De investering bedraagt in totaal 20 miljoen euro. Dat schrijft Gazet van Antwerpen.

De oostelijke rondweg loopt van aan de nieuw aangelegde rotonde van de Broekstraat aan het containerpark tot aan de Westerlosesteenweg. Deze verbinding moet ervoor zorgen dat er minder zwaar en ander verkeer door het centrum rijdt. Nu het plan is goedgekeurd, kan de omgevingsvergunning worden aangevraagd. Als alles volgens plan verloopt, starten de werken in het voorjaar van 2025.

Gescheiden riolering Bruggeneinde

Er ligt nog geen gescheiden riolering in Bruggeneinde in de Herentalsesteenweg (tussen Broekstraat en Hulshoutsesteenweg), Wiekevorstsesteenweg, Hulshoutsesteenweg, Bruggeneindse Heibaan (tussen Wiekevorstsesteenweg tot aan Paardenkerkhofstraat), Haagstraat, Buntstraat, Venlei en Bruggeneindestraat. Dat wordt nu aangepakt. De nutswerken zijn al bezig en in maart 2025 starten de effectieve werken tot aan het bouwverlof van 2026. Er wordt ook een nieuw tweerichtingsfietspad aangelegd.

Kruispunt wordt overzichtelijker

Tenslotte wordt ook de Oude Godstraat heraangelegd. Er komt een nieuwe riolering. Meteen wordt ook het gouden kruispunt heraangelegd. Het begin van de Bergop, die naar het Kerkplein boven op de berg loopt, wordt herlegd in een lus vanuit de Oude Godstraat langs het Torengebouw. Zo ontstaat er een pleintje en wordt het kruispunt overzichtelijker. Deze werken starten normaal voor het bouwverlof van 2025.