Fase 2 van werken Sint-Amandsesteenweg in Bornem start woensdag

din 2 Apr
© Gemeente Bornem

Woensdag starten de werken aan fase 2 van de Sint-Amandsesteenweg in Bornem. De werken in deze fase duren vermoedelijk tot aan het zomerverlof in juli.

Woensdag om 9 uur wordt de Sint-Amandsesteenweg op twee plaatsen afgesloten. Enerzijds net voorbij de in- en uitrit van parking Colruyt, anderzijds net voor het kruispunt met de Bareldreef. De Barelveldweg wordt aan beide zijden van de Sint-Amandsesteenweg afgesloten voor alle gemotoriseerd verkeer. Als bewoner kan je te voet of met je fiets aan de hand je woning bereiken. Uitzonderlijk kan dat eens niet lukken door specifieke werkzaamheden.

Omleidingen

Er zijn twee omleidingen voor doorgaand verkeer. Omleiding west gaat via Grootheide, Brandheide en Kloosterstraat. en omleiding oost gaat via Bareldreef, Barelstraat en Breevenstraat. Tijdens de omleiding geldt een parkeerverbod in de Brandheide, het zuidelijke deel van de Grootheide en een deel van de Kloosterstraat. In de Barelveldweg, tussen Sint-Amandsesteenweg en Bareldreef, geldt er tijdelijk tweerichtingsverkeer voor de ontsluiting van de omliggende straten. Voor voetgangers en fietsers is er een omleiding via Grootheide/Kloosterstraat.

De handelszaken in fase 1 zijn opnieuw bereikbaar vanuit richting centrum.