Bonheiden zet met 20 nieuwe deelfietsen in op duurzaamheid en deelmobiliteit

woe 12 Jun

De gemeente Bonheiden zet verder in op de toekomst van deelmobiliteit en de mogelijkheid om verschillende manieren van mobiliteit te combineren. Daarom komen er op 5 locaties in totaal 20 nieuwe deelfietsen.

In Bonheiden en Rijmenam komen 20 nieuwe deelfietsen. 18 elektrische en 2 gewone. De feloranje fietsen bieden de mogelijkheid om je op een duurzame manier te verplaatsen binnen de gemeente maar ook daarbuiten.

Verzamelpunten

Er komen verschillende verzamelpunten binnen de regio Rivierenland waar de fietsen na gebruik kunnen achter gelaten worden. Zo is het makkelijk is om van punt a naar punt b te rijden.

Een ritje met een gewone fiets maak je al vanaf 1,8 euro, een elektrisch exemplaar ontleen je vanaf 3 euro. Voor regelmatige gebruikers zijn er lagere tarieven beschikbaar. Dankzij de app van Donkey Republic is het mogelijk om alle fietsen in de buurt te vinden, ontlenen en ontgrendelen.

Locaties

De nieuwe deelfietsen zijn beschikbaar op 5 locaties in de gemeente, namelijk De Wissel, Sint-Ludwina kerk, halte Peulisbaan, Rijmenam centrum en Mart.