Afslagstrook van Zandpoortvest naar N15 verdwijnt: conflictvrije verkeerslichtenregeling

vrij 14 Jun
zandpoortvest mechelen
© RTV

Vanaf maandag voert een aannemer werkzaamheden uit op het kruispunt van Nekkerspoel en de Zandpoortvest in Mechelen. Er komt een nieuwe afslagstrook naar rechts, richting de N15. Nu is dat een strook zonder lichten, maar in de nieuwe regeling zal de strook deel uitmaken van de verkeersregeling van het kruispunt. Met verkeerslichten dus.

Op die manier moet er meer wachtruimte komen voor fietsers en voetgangers. Het is ook een gevaarlijk punt, voor zowel de zwakke weggebruiker als autobestuurders. Zo kunnen fietsers en voetgangers van links en rechts komen, waardoor bestuurders extra alert moeten zijn. De maatregel moet dus vooral de verkeerssituatie veiliger maken.

zandpoortvest mechelen

Bestuurders die uit de Bleekstraat komen, kunnen met de werken tijdelijk naar rechts afslaan om via het Raghenoplein en de Leuvensesteenweg de tangent te bereiken. Van en naar de N15 is alleen het fietspad aan de kant van de Afleidingsdijle in gebruik. De werken duren tot vrijdag 5 juli. Vanaf het kruispunt Nekkerspoel geraak je met de auto niet aan de Zandpoortvest tot vrijdag 28 juni.