Putte lanceert nieuwe oproep naar gemachtigde opzichters

woe 3 Jul
© RTV archief

De gemeente Putte lanceert een oproep naar gemachtigde opzichters. Dat zijn mensen die voor en na de schooluren de oversteekplaatsen bemannen om kinderen en ouders veilig te laten oversteken. "Met het pensioen van Gerda Tackx is de poule weer wat kleiner geworden, en we hebben die mensen echt nodig", klinkt het bij de gemeente.

"Gerda Tackx was wijkwerker via het PWA-traject. Ze bemande vele standplaatsen in Beerzel, Putte en Grasheide en kwam steevast met de fiets van haar woning in Grasheide. Ook vervangingen waren voor Gerda geen probleem. Onze sociale dienst kon steeds op haar rekenen," zegt burgemeester Peter Gysbrechts.

Maar vervanging vinden voor Gerda en de andere gemachtigde opzichters die afhaken of met pensioen gaan is dus een probleem in Putte. "De problematiek rond de gemachtigd opzichters is niet nieuw. In de afgelopen jaren nam de poule enkel maar af in omvang," zegt schepen van mobiliteit Nick Vercammen.

“Wij zien een veilig woon-schoolverkeer als een topprioriteit. En we vinden het dan ook jammer dat dit tekort aan gemachtigd opzichters gevolgen heeft voor onze schoolgaande jeugd. Minder gemachtigd opzichters betekent ook dat minder oversteekplaatsen bemand kunnen worden. Daarom lanceren we nogmaals een warme oproep aan de Puttenaar om gemachtigd opzichter te worden.”

Gerda Tackx ging met pensioen en kreeg van de gemeente een kleine attentie