Minister Brouns leert over natuurlijke bouwmaterialen op Kamp C zoals hennep

maa 11 Sep
Kamp C in Westerlo kreeg Vlaams minister Jo Brouns over de vloer. Hij bezocht er de reizende tentoonstelling “The Exploded View Beyond Building”. De tentoonstelling in de vorm van een levensgrote woning geeft een overzicht van meer dan 100 biogebaseerde of producten gemaakt van natuurlijke, meestal plantaardige grondstoffentoepassingen en circulaire bouwtechnieken. Zo is het isolatiemateriaal gemaakt uit stengels van hennepplanten, zijn er muurtegels op basis van mais en vlasvezels, is er een matras van zeegras, enz.

Het gebruik van zulke materialen levert een belangrijke bijdrage aan de ambitie om meer klimaatneutraal te bouwen. Het is ook goed voor de economische ontwikkeling. Niet alleen voor de bouwsector, ook voor de agrarische sector liggen hier heel wat opportuniteiten. 

Om die ontwikkeling te ondersteunen zal provincie Antwerpen op Kamp C een gespecialiseerd innovatiecentrum ontwikkelen, het gaat om een Vlaamse primeur. 

Foto RTV: Gedeputeerde voor Economie en Innovatie Kathleen Helsen en Vlaams minister Jo Brouns (bevoegd voor Economie, Werk, Innovatie en Landbouw) lichtte de plannen tijdens het bezoek toe