Memorial Rik Van Steenbergen afgelast: te weinig budget

11 maanden geleden
De Memorial Rik Van Steenbergen is afgelast. Vzw Karakterkoersen heeft niet genoeg geld bij elkaar gekregen om de wedstrijd opnieuw te organiseren. Dit tot grote spijt van het gemeentebestuur, de lokale horeca en de wielerliefhebbers. Dat schrijft Gazet van Antwerpen.

De Memorial Rik Van Steenbergen in en rond Arendonk was de voorbije jaren een groot succes. En normaal zou de wedstrijd dit jaar op zondag 8 oktober gereden worden. Maar door de economische crisis haken veel  bedrijven af om te sponsoren.

 

Volgend jaar opnieuw op kalender

Toch hoopt de organisatie de populaire wielerklassieker ter ere van Rik Van Steenbergen volgend jaar weer gewoon op de UCI-kalender te krijgen. En ook de gemeente Arendonk wil hierin haar steentje bijdragen. Financiële hulp is helaas niet mogelijk, maar logistieke ondersteuning bieden, zoals dranghekken plaatsen, zorgen voor politietoezicht en een vipruimte inrichten, kan wel. Daarnaast wil burgemeester Kristof Hendrickx volgende maand samenzitten met de mensen van vzw Karakterkoersen om ze via de gemeentelijke regionale relaties in contact te brengen met bedrijven en sponsors in Arendonk en omstreken.

Foto: archiefbeeld