Meisje van 10 ontsnapt aan haar achtervolger in Heist-op-den-Berg

woe 28 Feb
© Politiekantoor Heist-o/d-Berg

Een meisje van 10 jaar werd dinsdagavond volgens haar ouders en buren achternagezeten door een verdachte man in de Pastoor De Witstraat in Heist-op-den-Berg. Dat weet GVA. Het meisje werd achtervolgd door een man toen ze terugkeerde naar huis. Een buurvrouw zag ook de verdachte man. De feiten en een persoonsbeschrijving zijn doorgegeven aan de politie.

De ouders wonen in een doodlopende straat met veel gezinnen met kinderen. Toevallige passanten of wandelaars zien ze hier zelden. Op het moment van de feiten was het meisje een paar huizen verderop aan het spelen bij een vriendje. De buurvrouw stond toevallig aan een raam. Het gaat om een blanke, kale man die volgens de vrouw zeker boven de 40 jaar is. Hij droeg een halflange zwarte jas met een bonte kraag en een blauwe joggingbroek.

De zaak doet denken aan andere voorvallen de voorbije maanden in onder meer Booischot en Heist-Goor. Waar telkens ook sprake was van één of meerdere verdachten in een witte bestelwagen, die jonge tieners zouden willen meelokken. Dat lukte toen niet. Nu was de verdachte, een man van rond de 40, wel te voet. De politie onderzoekt de zaak.