Meeste gemeenten zingen "Oudjaar, Nieuwjaar" op zaterdag

zat 30 Dec
In vele van onze gemeenten trekken nieuwjaarszangers vandaag van deur tot deur om het oude jaar uit, en het nieuwe jaar in te zingen. Op veel plaatsen staan er stondjes om iets warms te drinken of zelfs een boterham met choco te eten om er weer tegenaan te kunnen. Ook veel handelaars doen dat en zelfs enthousiaste particulieren. In Herenthout zijn de door vrijwilligers gesmeerde boterhammen zeer geliefd.

Foto's: RTV

Nijlen, Putte, Berlaar, Hoogstraten, Vosselaar, Heist-op-den-Berg, Grobbendonk, Westerlo, Beerse, Kasterlee, Bonheiden, Sint-Katelijne-Waver, Herentals en Geel-Zammel zingen allemaal op zaterdag.

De chiro van Voortkapel trakteert de zangertjes op warme chocomelk en een wafel. Voor de ouders is er een jenevertje. De jongens van het 6de leerjaar van basisschool Klim Op zijn voor de laatste keer nieuwjaarszangers in Grobbendonk. Ook Fenna en Vince zijn aan het nieuwjaarszingen in Pijpelheide. Lewis Van Tilborgh was gaan zingen in Malle en kon er zijn droom waarmaken. Fien ging zingen in Kessel en Eline ging voor de allereerste keer in haar leven koekenzingen in Putte, morgen wordt ze 2 jaar.  De zussen Weymans gingen zingen in Beerzel en Putte.