Meelevend Mechelen: troostend najaarsprogramma rond rouw en verlies

don 5 okt
Deze maand start het troostend najaarsprogramma ‘Meelevend Mechelen’. Via lezingen, workshops, voorstellingen en gespreksavonden tonen Stad Mechelen en haar partners dat ze meeleven met en aandacht hebben voor mensen die te maken krijgen met rouw en verlies.

Een overlijden verwerken, of een andere ingrijpende levenservaring die gepaard gaat met gevoelens van rouw en verlies, verloopt voor iedereen anders. Voor de meeste mensen is het belangrijk dat ze erover kunnen en mogen praten. Contact hebben met lotgenoten of steun vinden bij professionele hulpverleners kan helpen. Anderen zoeken liever de stilte op van een troostplek.

Persoonlijke en menselijke ondersteuning

“Als stad ondersteunen we mensen sowieso zo goed mogelijk bij administratieve zaken die bij sterfgevallen komen kijken, maar het engagement van onze stad reikt verder”, vertelt schepen van burgerzaken en dienstverlening Pia Indigne. “We willen onze burgers ook op een persoonlijke en menselijke manier ondersteunen. In het  najaarsprogramma rond rouw en verlies bieden we mensen handvatten om met zo’n moeilijke periode om te gaan, maar ook de kans om lotgenoten te ontmoeten en over hun verdriet te praten. We merken dat daar heel wat nood aan bestaat.”  

Meelevend Mechelen biedt de komende twee maanden een brede waaier aan activiteiten, zoals een workshop over omgaan met rouw bij kinderen, een lezing over een waardig levenseinde of een troostwandeling in de natuur. Het programma start op 9 oktober met een filmavond en eindigt op 10 december, Wereldlichtjesdag, met een lichtjesstoet. Meer info op: www.mechelen.be/meelevend-mechelen  

Foto: Stad Mechelen