Broer en zus Tom en Ine openen nieuwe takeawayzaak in aubette aan Kruidtuin

Obet aubette Kruidtuin takeaway
© RTV

Wie vanaf zaterdag de Kruidtuin binnen- of buitenwandelt in Mechelen, kan daar een snelle snack meenemen bij Obet, een nieuwe bun- en bowlbar waar gezond en lokaal centraal staat. De zaak, in de rechtse aubette - vandaar de naam - van de Kruidtuin, wordt uitgebaat door broer en zus Tom en Ine Ulrichts.

"Het idee voor Obet is letterlijk aan onze keukentafel ontstaan", steekt Ine Ulrichts van wal. "We cohousen hier niet ver vandaan en koken daar bijna elke avond samen met huisgenoten. Onze bowls vielen daar zo hard in de smaak, dat we de rest van Mechelen er ook kennis mee willen laten maken".

Obet wil een snelle, betaalbare, maar vooral ook gezonde hap aanbieden. En daarvoor zoeken ze ook lokaal te werken. "We werken samen met lokale leveranciers, zoals de Mechelse bakkerij Zelal en geven studenten korting als ze een studentenkaart tonen", zegt Tom Ulrichts.

Obet x Mimi

Naast bowls kan je er ook buns kopen met falafel of kip of in de winter een lekkere, verwarmende kop soep eten. Met de komst van Obet krijgt koffiebar Mimi, die in de linkeraubette zitten, een buurman.

En de twee gaan ook onmiddelijk samenwerken: op zondag 14 december gaan ze een namiddaglang een 'Coffee Rave' houden, waar ze hun koffie en food aanbieden onder de muzikale beats van enkele DJ's.

Obet, op de grens van de Kruidtuin met de Bruul, opent zaterdag de deuren. De takeawayzaak is open van dinsdag tot en met zaterdag, van 11.30 tot 20.00 uur.