Mechelse krijgt Willy Vandersteenprijs voor strip "Hild"

din 19 Sep
De Willy Vandersteenprijs bekroont traditioneel het beste Nederlandstalige album van het voorbije jaar. Uit 152 strips koos de jury unaniem voor "Hild" van de Mechelse Veerle Hildebrandt. De winnares krijgt 5.000 euro en een opdrachttekening van de vorige laureaat, Joris Mertens. De Willy Vandersteenprijs wordt zaterdag 23 september uitgereikt op het prestigieuze Stripfestival Breda en is een initiatief van Vlaams literaire organisatie Stripgids.

Tweede strip

Hild, uitgegeven bij Oogachtend, is de tweede strip van de Mechelse Veerle Hildebrandt, na haar opgemerkte debuut Black Paradise uit 2018. In Hild laat de auteur de liefde voor haar Duitse roots spreken. Het verhaal is gebaseerd op de bekende Middeleeuwse sage Ring des Nibelungen.

De bewerking van Hildebrandt voert twee vrouwelijke protagonisten op: prinses Kriemhild, die opgroeit in Bourgondië onder het gezag van haar vader en broers, én Brunhild, de vrijgevochten koningin van Ysland. Het leven van beide vrouwen wordt gestuurd door wat het koninkrijk en de mannen rondom hen bepalen.  

Foto copyright Bart Van Der Moeren/Stripgids