Mechelse kleinhandelsmarkt verhuist naar nieuwe locatie op Koningin Astridlaan

maa 29 mei 2023
De Mechelse kleinhandelsmarkt krijgt vanaf 2 juni een nieuwe locatie op de Koningin Astridlaan. Deze verhuizing is het gevolg van recente ontwikkelingen rond het Begijnhof en de bijbehorende mobiliteitsplannen. De nieuwe locatie werd gekozen in samenspraak met de marktkramers.

De kleinhandelsmarkt aan de Guido Gezellelaan (Centjesmuur) in Mechelen verhuist vanaf 2 juni. De bewoners zien de parkeerplaatsen voor hun deur verdwijnen maar het stadsbestuur maakt zich sterk voor een goed alternatief te zorgen met buurtparkings exclusief voor bewoners aan ’t Veer en aan de Centjesmuur. Daardoor is er geen ruimte meer voor de kleinhandelsmarkt die op maandag, woensdag en vrijdag plaatsvindt, telkens van 8 tot 13u.Vanaf dan vind je het marktje op de Koningin Astridlaan, meer specifiek op het pleintje aan de kruising met de Korte Pennincstraat (tegenover Komet). Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft zijn goedkeuring gegeven voor het organiseren van de kleinhandelsmarkt op deze locatie.

De kleinhandelsmarkt is een kleine, gezellige en traditionele markt waar je verse voedingswaren kan aankopen elke maandag, woensdag en vrijdag tussen 8 en 13u. Op wettelijke feestdagen gaat de markt niet door. De nieuwe locatie op de Koningin Astridlaan betekent een frisse start voor de marktkramers. 

 

Foto: archief RTV