Mechelen vraagt inwoners om gevallen bladeren te laten liggen

woe 2 Nov 2022
Stad Mechelen vraagt haar inwoners om deze herfst de gevallen bladeren in hun tuin zoveel mogelijk te laten liggen. Zo wil ze een natuurlijke compostlaag creëren. Vooral op plaatsen zoals groenperken, tussen heggen en hagen en onder bomen vormen de bladeren een beschermlaag voor zowel de planten als de aanwezige insecten en kleine zoogdieren.

De stad geeft zelf het voorbeeld en laat alle bladeren op haar plantsoenen liggen. "Door ze te laten liggen, zorg je ervoor dat er meer hummus in de grond komt. Zo maak je je bomen gezonder,” zegt schepen van Natuur- en groenbeheer Patrick Princen (Groen). “We blazen daarom ook bladeren die op het openbare domein liggen naar de perken toe. Zo wordt de laag nog net iets dikker."

Stoepen proper maken

Inwoners moeten hun stoepen wel blijven schoonmaken. De schoonmaakploegen van de stad blijven er ook alles aan doen om pleinen, fiets- en voetpaden veilig, schoon en toegankelijk te houden. Ook op sportvelden, speeltuinen, intensief gebruikte grasvelden en begraafplaatsen worden de bladeren opgeruimd. 

Foto: Rechtenvrije stockfoto