Mechelen voert campagne voor geen of geluidsarm vuurwerk

woe 14 Dec 2022
Nadat Mechelen eerder al aankondigde 2022 met een geluidsarm eindejaarsvuurwerk af te sluiten, verspreidt ze nu ook een campagne over geluidsarm vuurwerk. De Dijlestad wil feestvierders zo aanmoedigen om geen vuurwerk meer te kopen of te opteren voor de geluidsarme variant.

De campagne legt de nadruk op het dierenleed dat veroorzaakt wordt door vuurwerk en roept op om geen ofwel geluidsarm vuurwerk te gebruiken bij oudjaar. Ze wordt ondersteund door een poster en berichten via de communicatiekanalen van de stad.  “Iedereen kan de poster gratis downloaden via https://www.mechelen.be/vuurwerkverbod en aan het raam hangen, en zo passanten en buren sensibiliseren.

Verboden zone

In principe is vuurwerk in Mechelen verboden, behalve op 31 december tussen 23.30 en 1 uur. In de buurt rond de dierenbescherming geldt op dat moment wel een verbod in de Slachthuislaan, op het jaagpad en vanaf het kruispunt met de Oude Antwerpsebaan tot het kruispunt met de Antwerpsesteenweg. Daar zal ook politietoezicht zijn op vuurwerkbezit en -gebruik. In die buurt wordt de poster, samen met een begeleidende brief, volgende week nog in alle brievenbussen gepost.

Foto: Stad Mechelen