Mechelen verandert even in Sintstad: Sint en Pieten logeren in stadhuis

vrij 24 Nov
Sinterklaas komt naar Mechelen en zal samen met zijn trouwe pieten van 25 november tot 3 december logeren in het Stadhuis. De Sint heeft een heleboel leuke activiteiten op de planning staan.

Scholen konden zich de voorbije weken registreren voor een bezoek aan Sintstad. 67 Mechelse klassen hebben dat gedaan. Gezinnen kunnen zich nog inschrijven voor een bezoek tijdens het weekend of woensdagnamiddag. Tijdens het interactief bezoek kunnen ze helpen om de Beiaard-melodie van Sinterklaas terug te vinden. 

In samenwerking met de Jeugddienst heeft Mechelen Feest een wandelzoektocht uitgestippeld. De route gaat langs 15 handelaars, goed voor een wandeling van zo’n 3 à 4 km. Bij elke stop wacht er een Spiekpietje, een raamsticker, met een opdracht. Wie de code van de chocoladekluis kan verzamelen, kan een leuke verrassing afhalen bij UiT in Mechelen.

Brief aan Sinterklaas

Wil je iets vertellen aan de Sint of heb je een leuke tekening gemaakt? Stop het dan zeker in zijn mooie, rode brievenbus. Die staat van 25 november tot en met 3 december voor het Stadhuis op de Grote Markt. Als je je naam en adres erop zet, kan hij iets terugsturen.

Foto: RTV