Manager Thomas More ontslagen na meldingen machtsmisbruik en grensoverschrijdend gedrag

don 18 mei 2023
De Thomas More Hogeschool in Mechelen heeft de manager van haar businessafdeling definitief ontslagen. De man was vorig jaar 5 maanden op non-actief gezet na meldingen van machtsmisbruik, grensoverschrijdend gedrag en mogelijke belangenvermenging. Hij was ondertussen weer aan het werk onder begeleiding van een externe coach en de directie. Maar dat leverde onvoldoende resultaat op.

Preventiedienst Idewe was vorig jaar al met een onderzoek gestart na een anonieme collectieve melding. Daaruit bleek dat er onder meer aanwijzingen waren van grensoverschrijdend gedrag en misbruik van de machtspositie.
De manager werd 5 maanden op non-actief gezet, maar ging begin dit jaar weer aan de slag. Er werd een welzijnsactieplan uitgerold onder begeleiding van een coach en monitoring van de directie. Maar dat zou niet voldoende zijn opgevolgd en er zouden nieuwe overtredingen zijn vastgesteld.

De directie heeft daarom begin deze week beslist om de samenwerking stop te zetten. De man was sinds het academiejaar 2015-2016 hoofd van de afdeling.

Foto: archiefbeeld