Man krijgt 6 jaar cel voor aanranding van o.a. zijn eigen pasgeboren dochter

vrij 17 Feb 2023
De rechtbank in Turnhout heeft een 51-jarige man veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van 6 jaar voor de aanranding van zijn eigen pasgeboren dochtertje, zijn stiefkinderen en vriendjes van zijn kinderen. Voor de recentste aanrandingen van zijn eigen dochter en stiefkinderen krijgt de vijftiger 5 jaar celstraf. Daar komt nog eens een jaar bij voor eerdere aanrandingen die nu pas aan het licht komen.

Tijdens het verschonen

De man, die vroeger in Ravels woonde, werd al eens veroordeeld voor de aanranding van minderjarigen in 2013. De vijftiger had een vriendje van zijn kinderen aangerand op vakantie in Hongarije. Twee jaar later, in 2015, kwam hij weer vrij. Niet veel later bleek dat hij niet geleerd heeft uit zijn tijd in de gevangenis. 

De man startte een nieuwe relatie en ging met zijn vriendin in Turnhout wonen. Samen kregen ze een dochtertje in 2020. De vijftiger randde haar aan bij het verschonen van haar pamper, terwijl het kind amper enkele maanden oud was. Toen het kind tussen de 8 weken en 4 maanden oud was, zou de man haar 20 keer aangerand hebben. 

De moeder van het meisje stapte naar de politie. Als bewijs had ze een geluidsfragment waarop de man toegaf dat hij hun dochter meermaals aangerand had. Naast zijn eigen dochter, werden ook zijn stiefkinderen slachtoffer van zijn wandaden.

6 jaar effectieve celstraf

De man vliegt nu voor 6 jaar de gevangenis in. 5 jaar voor de recente aanrandingen van zijn eigen dochter en stiefkinderen, en nog 1 jaar voor andere aanrandingen die hij pleegde tussen 2007 en 2011. Zo randde hij in die periode vriendjes van zijn kinderen aan op de camping waar hij verbleef. Bovenop de gevangenisstraf, wordt de vijftiger ook 10 jaar uit zijn rechten ontzet. 

Foto: archiefbeeld RTV