Lokale dorpslijst ACTIEV stippelt toekomstplannen uit

don 25 Jan
lijst_actiev_vorselaar_250124_-_foto_adrie_de_kok.jpg
Kobe Vercauteren, nu schepen van vrije tijd, wordt de nieuwe lijsttrekker van de Vorselaarse dorpslijst ACTIEV bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. Huidig burgemeester Lieven Janssens liet eerder al weten dat hij niet voor een volgende ambtstermijn gaat. Hij kiest voor een rol achter de schermen.

In Vorselaar stoomt de lokale dorpslijst ACTIEV een toekomstplan klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. De keuze voor de nieuwe lijsttrekker viel op Kobe Vercauteren, nu schepen van vrije tijd. Een uitdaging die hij met volle overgave aangaat. “De voorbije 11 jaar heb ik de kans gekregen om ervaring op te doen en mezelf te ontwikkelen binnen de partij en de gemeente,” zegt Kobe. “Ik ben ervan overtuigd dat ik de komende jaren Vorselaar en zijn inwoners nog beter van dienst kan zijn. De positieve resultaten van de gemeentemonitor deze week geven alvast vertrouwen."

Ook de schepenen Jos Bouly, Priscilla Geluykens en Mizel Gebruers zetten hun schouders onder de nieuwe plannen. De lijst is nog niet volledig, maar toch zijn er al twee nieuwe gezichten bekend: Birgit De Cnodder en Jurgen Van Dyck.

Toekomst op tafel

Om de toekomst van Vorselaar concreet vorm te geven, organiseert ACTIEV toekomsttafels waarbij alle voorbije en huidige projecten worden besproken. "We willen met meer dan 100 betrokken inwoners alle aspecten van Vorselaar aandacht geven en zo een programma opstellen met een frisse blik voor de komende verkiezingen. Alle geëngageerde inwoners zijn van harte welkom om deel te nemen," vertelt Kobe Vercauteren.

Foto: Adrie De Kok