Lierse K. haalt met Van Dessel en Boone nog twee versterkingen

woe 6 Sep
Lierse K. heeft net voor het sluiten van de transfermarkt nog twee nieuwe spelers binnengehaald. Middenvelder Stan Van Dessel komt over van Sint-Truiden. Terwijl verdediger Viktor Boone wordt gehuurd van Union.

Stan Van Dessel (links op de foto) is een 22-jarige middenvelder die zijn jeugdopleiding doorliep bij OH Leuven en nadien Sint-Truiden. Bij de Kanaries maakt Van Dessel zijn debuut in het eerste elftal in een wedstrijd tegen Club Brugge. In totaal speelde hij 40 wedstrijden in eerste klasse. Ook dit seizoen versierde hij in de eerste wedstrijden de nodige minuten, maar een echte basisplaats wist hij in Limburg niet te versieren. Die hoopt in op het Lisp wel snel te pakken te krijgen. Hij tekende in Lier een contract van 1 jaar met een optie op nog een bijkomend seizoen.

Centrale verdediger

Dinsdagavond maakte Lierse K. ook al de komst van Viktor Boone (rechts op de foto) bekend. Hij zorgt voor de broodnodige defensieve versterking. Boone genoot zijn jeugdopleiding onder meer bij AA Gent. De afgelopen seizoenen was hij een vaste waarde bij 1B-club Deinze. Vorige zomer trok hij naar Union in de hoogste afdeling, maar daar kwam hij amper aan spelen toe. De Brusselse club laat hem nu dus speelminuten verzamelen in Lier, want het gaat om een huurovereenkomst van één jaar.