Lier opent inclusieve speeltuin dankzij 'baby Pia' en haar mama

zat 25 Mar 2023
Aan het Belfortplein in Lier is een inclusieve speeltuin geopend. De speeltuin kwam er dankzij de VZW Team Pia, die tijdens de Warmste Week in 2021 geld inzamelde voor het project. Het moest dus een speeltuin worden die leuk is voor elk kind, met of zonder mentale of fysieke beperking.

Baby Pia, intussen kleuter Pia (foto onder), raakte in Vlaanderen bekend omdat ze medicatie nodig had voor de behandeling van een zeldzame spierziekte. Het medicijn was onbetaalbaar voor haar ouders, maar dankzij een inzameling die 2 miljoen opleverde, kreeg Pia een prik die haar leven verandede. Intussen is Pia 4,5 jaar oud.

De werken aan de speeltuin liepen wat vertraging op maar vandaag kon de officële opening toch plaatsvinden. Het unieke aan het speelterrein is dat het volledig gebouwd is op enkele inclusieve principes.

Zo is bijvoorbeeld het hele terrein omheind, met slechts 1 ingang die afgesloten kan worden. De paadjes en de meeste speeltoestellen zijn rolstoelvriendelijk, maar ook kinderen met een mentale, auditieve of visuele beperking zullen er geprikkeld worden om samen met te spelen. Morgen een reportage in RTV-vandaag.

FOTO: GVA/Facebook